sunnuntai 24. marraskuuta 2013

minimuffinssit


Tein ehkä elämäni suloisimmat kuppikakut Pepin kekkereille. Kakut olivat minikokoisia, lapsen suuhun sopivia, mutta myös aikuiseen makuun kivoja suupaloja.
Jaoin allaolevan ohjeen kahteen osaan, toisesta tuli vaaleita kakkuja ja toiseen lisäsin kaakaojauheen. Koristeina suklaanmakuisia rakeita. Nams.

Minimuffinssit (n. 90 kpl)
2 munaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl kiehuvaa vettä
100g voita
(2 rkl kaakaojauhoa)
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet eri kulhossa ja lisää vuorotellen kiehuvan veden kanssa munavaahtoon. Lopuksi lisää sulatettu voi. Annostele taikina minimuffinssivuokiin pursottimella. Lisäksi voit käyttää minimuffinssipeltiä. 
Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. 
Koristele jäähtyneet muffinssit haluamallasi kuorrutteella.
Mansikkakerma
2 dl vispikermaa
4 rkl mansikanmakuista tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää lopuksi tomusokeri.

Valkosuklaakerma
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata

Vaahdota kerma jättäen se hieman normaalia löysemmäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon.

Tips!
- Taikina on kaikkein helpoin pursottaa suoraan kakkuvuokiin esimerkiksi pakastepussista pursottamalla.
- Taikinaa tarvitaan vuokaan vain teelusikallisen verran.
- Anna kakkujen jäähtyä hyvin ennen kuorrutuksen lisäämistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti